Artikelen over auto's

Met de auto op vakantie, hoe zorg je er voor dat het goed gaat?

De vakantieperiode is inmiddels in heel Nederlands begonnen. Met de warmte van de laatste tijd is het goed om ervoor te zorgen dat auto klaar is voor rijden van lange afstanden en het rijden in andere omstandigheden zoals in de bergen. Daarnaast is het ook zaak om slim en veilig in te pakken en rekening te houden met bagage die in andere landen verplicht is. Hieronder een aantal tips.

Lees meer >>

Op 31 juli 2018

Wees milieubewust, rij een (oude) Diesel

Legio liefhebbers van zgn. 'youngtimers' die in een overgangsregeling vielen en hun auto naar een stalling of zelfs het buitenland laten verdwijnen, worden afgeschilderd als milieudelinquenten. maar is dat de werkelijkheid ? Volgens milieuridders en de subsidieregelingen van de overheid dient men bij voorkeur minimaal iedere 5 jaar een nieuwe auto, met de laatste uitstoot technologie, aan te ...

Lees meer >>

Op 3 mei 2017

Elektrische auto laden zonder snoer

Het Duitse elektronicaconcern Siemens en de autofabrikant BMW hebben samen een technologie ontwikkeld om elektrische auto's op te laden zonder snoer.

Lees meer >>

Op 22 april 2011

Mediterrane landen zorgen voor daling autoverkopen

Goed en slecht nieuws op het gebied van de Europese autoverkopen. De belangrijke Duitse markt laat een duidelijke stijging zien, maar door problemen in de zuidelijke landen dalen de Europese verkopen uiteindelijk toch.

Lees meer >>

Op 21 april 2011

Britten zeggen: Italianen zijn de slechtste chauffeurs

Rij eens rond in het zuiden van Europa en je kan er niet omheen: ze rijden daar anders. Noem het ‘mediterraan rijden’. Daar weten nuchtere Noord-Europeanen geen raad mee. Daarom hebben 2000 Britten de Italianen bekroond tot “slechtste chauffeurs van Europa”. Terecht of begrijpen de Britten het echt niet? Waar in Europa rijdt men echt het slechtst?

Lees meer >>

Op 19 april 2011