Britten zeggen: Italianen zijn de slechtste chauffeurs

Rij eens rond in het zuiden van Europa en je kan er niet omheen: ze rijden daar anders. Noem het ‘mediterraan rijden’. Daar weten nuchtere Noord-Europeanen geen raad mee. Daarom hebben 2000 Britten de Italianen bekroond tot “slechtste chauffeurs van Europa”. Terecht of begrijpen de Britten het echt niet? Waar in Europa rijdt men echt het slechtst?

Kritiek op de Italianen mag natuurlijk: ze zich niet zo druk om hun auto’s. Kan stuk, mag ook stuk. Sneller verkeer heeft altijd voorrang, de linkerbaan is enkel voor mensen die ver boven de 150km/u snelheidslimiet rijden. Toch schijnen ze in het land van de supercars een vrij degelijke rij-opleiding te hebben. De temperamentvolle Toni’s zitten al vanaf hun 14e op brommertjes en krijgen een degelijke voorbereiding op het besturen van een auto.

Het onderzoek is gedaan door een Britse vergelijkingssite voor autoverhuur. De cijfers lijken representatief voor de gemiddelde Britse vakantieganger. Helemaal eerlijk zijn ze in mijn ogen niet. In Italië zijn ze vlot in het verkeer maar vooral ook scherp. In Italië verwachten ze van een bestuurder dat deze écht bij het verkeer betrokken is. Daar rijden ze ook naar.

Nee, de echte slechtste chauffeurs, dat kan maar een land zijn. Het land waar ze het liefst de lijnen volgen midden onder de auto. Knipperlichten zijn vooral voor de sier en zet je willekeurig aan. In parkeren moet via andere auto’s en een APK is overbodige luxe. Denken jullie daar net zo over? Dan kan er maar één de slechtste zijn.

Bron: Autoblog.nl

wiel

Op April 19, 2011