Terug

Kosten rekenen voor een prijsopgave, kan dat zomaar?

T.V.

Ik ben met mijn auto een tijd terug bij de Peugeot dealer geweest om te vragen of ze mij een prijsopgave konden geven voor een rare rammel.

Ze hadden er in gereden en op de brug gezet om te kijken wat er mis was.

Toen hadden ze mij een prijs gegeven. Ik zei dat ik het dan wel goed vond dat ze het repareerden. Daarna had ik rondgebeld en kon het ergens anders laten repareren voor de helft van de prijs. Dus had gelijk dezelfde dag de peugeotdealer opgebeld om te zeggen dat de reparatie niet doorging, omdat ik het toch te duur vond.

 

Nu had ik ineens een rekening van 45 euro binnen gekregen en nu ook al een herinnering en aanmaning, maar ze hebben mij nooit gezegd dat een prijsopgave geld zou kosten. Als ik dit geweten had, had ik dit nooit bij hun laten doen.

 

Hebben zij hier recht op om dit in rekening te brengen, terwijl ze mij hier helemaal niet over geinformeerd hebben?

 

Ze hebben ook niks gezegd toen ik had opgebeld om te zeggen dat ik het niet wilde repareren.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Om dit te voorkomen, informeer altijd ,voordat een auto op een brug wordt gezet, of dit vrijblijvend kan of dat daar onkosten aan verbonden zijn. De dealer heeft er wel tijd in zitten, en tijd kost geld. Als de dealer 5 klanten per dag heeft met dezelfde vraag als u, en ze steken er tijd in, dan moet de tijd ook verantwoord worden door een rekening te sturen.